Retningslinjer for debatten på Mediehusene Midtjyllands netmedier

Begrebet ”debatten” skal i nedenstående forstås som kommentarer til artikler og annoncer på aoh.dk, mja.dk, aoib.dk, dit-marked.dk, ugeavisenkarup.dk, fjendsfolkeblad.dk – samt alle Facebook-sider og øvrige sociale medier i tilknytning til disse medier.

 

Herning Folkeblad (Vestjylland) A/S, Silkeborg Avis A/S og I.B Medier A/S (herefter samlet betegnet som Mediehuset) ønsker at fremme en sund debattone, som afspejler Mediehusets redaktionelle profil.

 

Debat på Mediehusets netsider og tilhørende sociale medier er i de fleste tilfælde uredigeret. Vi forbeholder os dog retten til at fjerne indlæg og redigere i debatten ud fra redaktionelle hensyn og ikke kun efter dansk lov.

 

Det er unikt, at alle artikler i Mediehusets univers kan kommenteres (når man er logget ind). Det er vi stolte af, og det vil vi gerne kunne fortsætte med. Således er det nødvendigt, at debatten foregår i en god og ordentlig tone, også selvom bølgerne kan gå højt.

 

Alle bidrager til den gode tone

Alle, der deltager i debatten er medansvarlige for at sikre den gode tone i debatten, ligesom alle deltagere er ansvarlige for at bidrage til at højne kvaliteten i læserdebatten og hjælpe med at fjerne såkaldte trolls, der skriver indlæg i debatten med det ene formål at provokere og ødelægge den inspirerende debat.

 

Bliver du som bruger opmærksom på indlæg, der ikke respekterer debatreglerne, kan du hjælpe os ved at kontakte online-redaktionerne på [email protected], [email protected] eller [email protected] med specifik henvisning til indlæggets placering på vores netmedier eller sociale medier.

 

Hvis du som debattør vælger at se bort fra Mediehusets regler for god tone i læserdebatten, vil dine kommentarer blive fjernet, og samtidig kan det medføre udelukkelse fra debatten eller blokering af din profil.

 

Tal pænt, respekter debatreglerne, andre debattører og holdninger

Ved at deltage i debatten indvilliger du i at følge nedenstående regler.

  1. Respekter andre. Tal til dem i debatten, som du ville tale til dem i virkeligheden. Vi accepterer ikke vulgære eller hadefulde udtryk, injurierende eller nedladende bemærkninger om køn, race eller religion, grove nedsættende angreb på personer eller firmaer eller mangel på almindelig respekt for andre mennesker.
  2. Hold dig til det aktuelle emne. Skriv præcist og med udgangspunkt i en konkret artikel eller et konkret indlæg. Når du argumenterer for dit synspunkt, så forsøg at underbygge dit argument.
  3. Undgå overdreven kommentering. Det bliver opfattet som spam.
  4. Videregiv aldrig personoplysninger. Hvis det er nødvendigt, gør det da via private beskeder, mail eller på anden måde direkte henvendelse.
  5. Debatindlæg skal skrives på dansk.
  6. Links skal være relevante. Links må kun indsættes i kommentarer såfremt de refererer til relevante kilder. Links til personlige blogs eller private hjemmesider vil blive fjernet, såfremt online redaktionen bliver opmærksom derpå.
  7. Overhold reglerne for ophavsret. Ved indsættelse af tekst og billeder fra bøger og artikler, skal der følge en uddybende og forklarende kommentar med. Ophavsretsligt beskyttet materiale må ikke lægges ud i debatten uden tilladelse fra copyright-indehaveren. Kortere citater er dog tilladt.
  8. Opgiv altid dit rigtige og fulde navn. 
  9. Mediehuset kan ikke gøres ansvarlig for dit indhold. Enhver skribent bærer selv det juridiske ansvar for indholdet i sine indlæg. 
  10. Mediehuset må benytte indlæg fra debatten. Indlæg i debatten må benyttes af redaktionen i andre sammenhænge i Mediehusets medier.

Retningslinjerne for debatten opdateres løbende og uden forudgående varsel.

 

Kontakt os

Vi forventer, at du følger administratorers og moderatorers henstillinger og advarsler. Klager over beslutninger om fjernelse af indlæg, blokering af profiler, tvivl om fortolkningen af reglerne eller andre spørgsmål rettes til online-redaktionerne på [email protected], [email protected] eller [email protected].

 

November 2015
Mediehusene Midtjylland